Sunday, December 11, 2011

Xtau nk buh tajok ape.

Assalamualaikum...

Ahnyong haseyo...ape kbr blogger2 sume? I ni bajet ade org bace blog I la konon...kekeke...padahei mane la ade org bace...ape ke jadahnye...uolls dah tgk ombak rindu kerrrr.....jgn jeles....I p tgk...ngan adik I, ank scare I n 2 beradik ank sdara I punye abg ipar..

We alls p tgk kt JJ bukit raja kt klang...bes la JFK cite tu...tp I x puah ati bab Maya karin punye pesen tudung...klu minta tolong pakaikn tudung kt die pon I rela u...cam org tua pon ade Maya tu...sian die..org comey2 jd x comey daaa..

Kan ker mcm2 pesen tudung skrg..taula Maya dlm cite tu org kg...tp..org pon bergaya tau...lg vogue drpd org2 kt bndr ni..

Tp xperla...nasi dh jd bubur...next time pggl I la jd pesen konsultan u k..kak Maya..eehh..kak ker...kekekeke....

That's all folks...babai...ahnyong!

Saturday, December 3, 2011

No title

Assalamualaikum

Tak tau nk post ape...boring jer....semalam I teman camelia tido kt bilik die...dh ade bilik sendiri uolls...alaaa...dio sorang jer pon...Bukan ade adik beradik laen pon...hikhikhik...

Dlm 2-3 ari ni bs skt kt kedai..mcm nk tecabot gak pinggang I...Rse loose sume sendi2 I...auuwww...

Klu x igt I nk tolong adik I sorry laaa...x hingin I nk keje terok2 camni...bukannya I xder gaji...hikhikhik...sje menghilangkan boring...

Ok that's all folks!

Tuesday, November 15, 2011

GERAM!!!

assalamualaikum....

Minggu ni sebenarnya I duty...biasela..jd Cikgu ni kna duty jaga bdk time diorang nk msk kelas. Tp yg aku geram thp gaban ni..yg satu team ngan aku duty ni lansung x reti nk wat keje..eee...fff...ggg....

Semalam kemain lg lebatnye..pastu bole plk biar je I sorang2 jer kat tapak p'himpunan tu...bagai nk giles wei...aku ni mcm polis anti rusuhan jer kt sane xder sorang pon dtg backup...tensen tol...nasib baek jer I x mati syahid t'sepit celah2 bdk...huuu..huu...

Inila sbbnye I geram uolls...I harap I xderla lg duty ngan diorang lg..Sedih wei..Ade jantan pon x guna..sori k..I x respek u walau u hensem cam Jang Geun Seuk skalipon klu u x buat keje u btl2..do ur job, u got my respek..klu x babai jelaa..

I ni luah perasaan ni..hehehe...xper..at least puas ati I.

Ok that's all folks.

Sunday, November 13, 2011

Lawak

Assalamualaikum Sume.... Dah lame I jenguk blog ni...byk keje uolls...I ni sbnrnye nk menunjuk I blogging gune iPad ni...yess..I dh menghabiskan duit I sebanyak rm 2 ribu utk memiliki iPad 2 64gb ini...huhuhu..bru puas ati I...tp ape yg lawaknye? I x reti nk guna...hehehe...nk enter ten bah pon I x tau....kua3x...xper..nnti I blk blajo...okla...tu jer I nk xplain...chow sing chi.....

Tuesday, October 18, 2011

Rakyat China Yang Kejam

http://youtu.be/0vxe2LHhbh8

Banyaknye keje...

Alamaks...byk nye keje ujung2 taun ni U...I plg x suke bile bagi keje yg b'lambak-lambak kat I dlm satu mase...uiii...no...no...no..I don't like...deme ni mmg...pandai la bg keje kt kite...cube deme yg kena...

Uolls tgk tak berita dlm 2 ari ni? shedihh tau tgk bdk dr china tu kene gilis ngan van berkali2...pastu bole plk deme yg lalu-lalang kt situ tgk jer..cam tgk anak kucing kna lenyek...xder ati pewot ke deme? oh...tdkkah rse kasihan langsung? bayangkan itu anak kite...adik kite...cucu kite...eh..cucu?...yela kan it could be anyone 4 us..I x fhmla.....

well...deme yang 18 org tu patut kan msk penjara skali...ngong sgt kan...pastu drebar tu ade ke patut call mak bdk tu nk bagi duit jer...x nak serah diri..sbb x nak msk penjara..bygkan perasaan mak bdk tu..anank die ni could die anytime..doktor dah sahkan anak dia dah brain dead.

dah xder ati perot ke ats dunia ni?

I hope kite rakyat Malaysia ni x mcm tu la yer...klu kt kg I la kan..klu org2 kg dpt drebar tu..lunyai uolls...lunyai i say..

ooppsss...ganaz ker? 

Thursday, October 13, 2011

HOPE

This is a very not so happy entry...it just happened to me...pengajarannya ialah kita x boleh nk m'harapkan sgt ape yg kite impikan akn kite dpt...tp it's not that bad...sbb dr awl lg I dh warn myself..so it's okeylaa...I think..so lupakan n life goes on...cume kite doa shj, kite x dpt yg ini sbb Allah nk bg kite something better...YAKIN...

And I as myself like to stated to me..."I TOLD YOU SO"...that's ok...i've learned my lesson.

But when it comes to feeling, no matter how hard we warn ourselves it just happen anyway...tindakan luar kawal k...
lastly...i nak p shopping utk pujuk myself..I nak beli rumah k...that is a big shopping rite? and as my theme says...I don't care..e..e...e...i don't care...e...e...e...

MAY ALLAH SAVES US ALL.

Wednesday, October 12, 2011

Malu Tapi Mahu...

Klise punye tajuk...kan3x?...alaa..I bukan ape...kepala I tgh ting tong ni...well...ade la mamat kt tmpt keje I ni...I pn x fhm...die nmpk la... nmpk la..k..cam suke kt I..tp kang klu salah lah tanggapan I ni...maybe I syok sendiri..satu nasihat..jgn bagitau sesape yg U tgh SS (syok sendiri)..buat malu jer...and to that mamat (bukan mamat fida k..) please...stop making me SS k...I manusia jer tau...klu U like I, U ckp jer...(mcmla mamat tu buleh baca ni..)

So I nk buat ape ni?...advice please...FYI...he's younger than me..like 5 years younger...auww..! that is kinda scary haa...?and...he's cute...oooppss....ottohke? nan molla...

Give me a break...what am I doin'....

diriku yg ting tong...

Monday, October 10, 2011

Tips yang Paling Berkesan nak Cover Malu

Berikut adalah tips yang berkesan untuk korang cover malu:

1.Kalau tersepak batu:
Jangan terus bangun, sebaliknya kamu baring dan terus berguling-guling hingga jauh dari perhatian ramai. Bila sudah tiada yang nampak, barulah bangun.

2.Kalau terjatuh basikal:
Cepat-cepat naik basikal kamu semula dan buat-buat jatuh sehingga berkali-kali supaya orang ingat kamu sengaja buat lawak.

3.Kalau terjatuh tangga:
Terus bersilat seolah-olah kamu dirasuk atau sedang berlawan dengan makhluk halus.

4.Kalau terjatuh dalam longkang:
Pungutlah sampah yang ada sambil marah-marah dengan suara yang kuat, pasti orang menyangka kamu seorang yang amat prihatin terhadap kebersihan.

5.Kalau jatuh ketika naik bas:
Jeritlah kuat-kuat "Oi! Apa ni tolak-tolak orang?" walaupun sebenarnya tiada orang di belakang kamu.

6.Kalau terjatuh di depan perhentian bas:
Terus buat-buat pengsan sehingga ada orang yang membantu kamu.
Kalau tak ada yang membantu baring terus sampai malam sehingga tiada seorang pun yang tinggal di perhentian bas itu. Inilah masa yang paling tepat untuk kamu bangun semula.

7.Kalau tergelincir di lantai licin:
Tariklah kawan-kawan atau sesiapa yang ada di sebelah kamu untuk jatuh bersama-sama supaya tak lah kamu seorang sahaja yang dapat malu. Ye tak?!!



I copy dari Santai Sini..tima aceh...

Saturday, October 8, 2011

Sadis Tol...

Ari ni...Sabtu...kna pi keje gak...ade Gala Renang lak...berbulu bijik mata I..deme tu mmg kecik agi tp...OMG..tp ini bukan yg I nk ketengah kan ari ni...I tekejut u bace paper ari ni...Tajuk nya:
   
         "Bapa liwat anak yang berusia 23 hari"

can u guys dig that?..oh my god....klu jantan a.k.a bapak tak guna tu ade dpn mata I...rse cam nk sepak2 n trajang2 jer...can u imagine...budak yg kecik camtu..I la kan klu kecik2 sgt..i takot nk pegang..tkt kite sakitkan die...klu carry pn baby kecik camni...with care..xtau camne nk describe...betapa lemah lembutnya kite pegang baby tu...tp jantan x guna ni!..binatang pn x buat camtu kan?...cemane la baby tu bile dia dh bsr nnti...tau plk bapak dia prnh buat dia smpai camtu...n one more thing uolls tau nape dia liwat anak dia..sbb bini dia kan dlm pantang..x nak layan dia...but why the baby?

Ya Allah...dunia dah nak kiamat...manusia dah ting tong...

MAY ALLAH SAVES US...

Thursday, October 6, 2011

Cun Tak?

Uolls prasan tak blog i yg dh cam cacamarba ni...cute tak? ckp la cute...i kecik jantung klu uolls ckp x cute...sempena ari Jumaat Sayyidul Ayyam ni marilah kite same2 baca tazkirah ni utk renungan kite bersama...

Empat Perkara Sebelum Tidur
Firman Allah dalam surah al-Hasyr ayat 7 :
Maksudnya : Apa-apa yang diberikan rasul kepadamu hendaklah kamu ambil dan apa-apa yang dilarangnya hendaklah kamu hentikan.

Marilah kita pada hari yang mulia ini, mendengar satu pesan Rasulullah mengenai perkara yang sepatutnya kita sebagai umat Islam lakukan sebelum tidur.

Rasulullah berpesan kepada Aisyah ra : " Ya Aisyah janganlah engkau
tidur sebelum melakukan empat perkara, iaitu :

1.Sebelum khatam Al Qur'an.
2.Sebelum membuat para Nabi memberimu syafaat di hari akhir.
3.Sebelum para muslim meredhai kamu.
4.Sebelum kau laksanakan haji dan umrah...

Bertanya Aisyah :
" Ya Rasulullah .............Bagaimana aku dapat melaksanakan 4
perkara tersebut?"

Rasul tersenyum dan bersabda :
"Jika engkau tidur bacalah : Al Ikhlas tiga kali seakan-akan kau
mengkhatamkan Al Qur'an."

"Bacalah selawat untukku dan para nabi sebelum aku, maka kami
semua akan memberi syafaat di hari kiamat "

"Beristighfarlah untuk para muslimin maka mereka akan meredhai
kamu."

"Dan perbanyaklah bertasbih, bertahmid, bertahlil, bertakbir maka
seakan-akan kamu telah melaksanakan ibadah haji dan umrah."

Oleh itu sama-samalah kita renung dan bayangkan, adakah kita sudah mengamalkan pesan Rasulullah ini. Jika sudah, alhamdulillah. Jika belum, masih belum terlambat untuk mengamalkannya. Jika sebelum ini tidak mengetahuinya maka diharapkan dengan tazkirah ringkas ini menjadikan anda maklum dan dapat mengamalkannya mulai hari ini. Moga-moga kita tergolong dari kalangan orang yang mencintai Rasulullah kerana mengikuti tingkahlaku baginda sepertimana yang dinyatakan dalam ayat Ali Imran ayat 31 :
“Katakanlah : Jika kamu mengasihani Allah, ikutilah aku nescaya Allah akan mengasihani kamu dan mengampuni dosamu dan Allah Maha Pengampun lagi Penyayang”

Puding Truffle

Malam tadi I boring2, I pun dpt la satu idea nk hilangkn boring I tu..taraa...try resipi...dh lame i nk buat ni...bru mlm td smpai seru..so bhn2 dh ade boleh ler..pas Isya' terus msk dapur...sng jer buat ni...i cube mix n match resipi dri myresipi n dr majalah Nur..ini la die care nk buatnye...

Bahan2:
1 tin susu cair
4 s/b gula
4 s/b tepung kastad
1 mangkuk air (utk mlarutkan tpg kastad)
1 biji kek gulung
1 tin buah2 an dlm tin
1 kotak Jeli Kristal Nona @ yg sewaktu dgnnya..
secubit garam (opptional)
1 sudu mentega
vanilla esen

Cara-caranya:
1. masak susu cair n gula hingga larut gula.
2. bile dh m'didih..msk tpg kastad yg dh dilarutkan ngan air td..
3. I letak garam secubit nk bg rse lemak2 skt
4. dlm kaserol (ape2 jela yg korang nk jdkn acuan) susun kek gulung yg dipotong sesuka ati korang(jgn cincang dh, potong bulat2 la).
5. asingkan buah dlm tin & airnya, siram sket air buah td keatas kek gulung td.
6. dh pekat kastad kt ats dapur tu matikan api, nnti hangus maaa...pas matikn api msk mentega n esen vanila kacau sebati.
7. susun buah lak ats kek gulung tu..pastu lapis la ngan kastad tu...kasi sejuk..
8. pastu msk la plk jeli kristal plk..ikt arahan belakang kotak.
9. klu agk2 dh keras sket lapisan kastad tu bole lapiskan ngan jeli...dh tu sejukkan..dh sejuk tu msk dlm peti es korang...serve chill..

hehehe...enjoy...

Sunday, October 2, 2011

Jalan-jalan di weekend day..

Aduyaiii...punye la sengal tajuk entry I ni..sabtu ni free la I..so I ngan BFF I...BFF yer bkn BF..Farah p la favorite port kitorang..kemane lg..klu x JJ...kebetulan ade sale...tp hampeh..satu brg pn I x beli...sudahnye...kitorang shopping kt Watson...Farah blanje Baskin Robin...btl ker i eja tu..xper yg pntg u all fhm..pastu i bli novel kt POPULAR..tjknye...BUKAN CINTA MONYET...nk tau crite..u all p bli sdiri..huhuhu...lps tu kitorang p mkn2 laie...ckp psl mkn ni...skt ati tol...i oder bihun tomyam...tnggu punye la lame...tensen..dpt2...baik i mkn mi segera jer...rse jgk ajinomoto nye..dah ler RM 6++.
          Pastu kite jln2 lg...msk speedy...at the end...msk KFC...take away...blk jerlaa...camtu pn..dkt pkl 3 lbh i blk..heheh....tp time p pn dh kul 11...bajet la tu...tp I x puas ati..next week nk jgk p Nagoya...p IT Fair..yeaaii..IT Fair...tp Sabtu dpn kna keje....no..no..no...I don't care..i nk p jgk..ok..tu jelah...Anhyong!

Thursday, September 29, 2011

kenape yer?

dahla i ni jahil tahap gaban bab2 memblog ni..tetiba bile taip x kuar lak blog i , ape slh i..ker sbb i tkr name tu? waaa....tulun...tulun...otteoh-ke...

Wednesday, September 28, 2011

RESIPI KEK BATIK

Bahan2:
1 ketul butter
3 sudu bsr serbuk koko
1 1/2 Peket biskut marie
1/2 tin susu pekat (klu dulu2 ade tin kecik kn..)
5 biji telur
badam hancur/kekacang(panggang dulu & ini adlh opptional, klu nk bubuh laa)

Cara2 nya:
1- cairkan butter ats api yg sederhana yer, tkt hangus plk..
2- bila butter dh cair, mskkan susu, kacau sebati.
3- pastu msukkan serbuk koko, stir well.
4- dlm mangkuk pecahkan telur n pkl (xyah kembanglaa..)
5- bila koko n bhn t'dahulu tu dh sebati, msukkan telur sambil kacau yer..hingga campuran itu agk pekat skt.
6- msukkan pula badam n lastly the biskut marie yg dh dipatah-patahkan (ikt suke ati kome la nk pth cemane, asl bahagia).
7- dh sebati semua n dh look n feel sticky i mean the mixture lah...angkat n letakkan dlm loyang korang...tapwear pn blh...tekan2 skt, klu x mampat adunan td..x jadik ler batik nyer...
8- sesudah itu msk dlm peti es...ooppss nk mdh potong potong la sblm die keras sgt...n serve chill...bru best!!!...

RESIPI KEK BATIK

Bahan2:
1 ketul butter
3 sudu bsr serbuk koko
1 1/2 Peket biskut marie
1/2 tin susu pekat (klu dulu2 ade tin kecik kn..)
5 biji telur
badam hancur/kekacang(panggang dulu & ini adlh opptional, klu nk bubuh laa)

Cara2 nya:
1- cairkan butter ats api yg sederhana yer, tkt hangus plk..
2- bila butter dh cair, mskkan susu, kacau sebati.
3- pastu msukkan serbuk koko, stir well.
4- dlm mangkuk pecahkan telur n pkl (xyah kembanglaa..)
5- bila koko n bhn t'dahulu tu dh sebati, msukkan telur sambil kacau yer..hingga campuran itu agk pekat skt.
6- msukkan pula badam n lastly the biskut marie yg dh dipatah-patahkan (ikt suke ati kome la nk pth cemane, asl bahagia).
7- dh sebati semua n dh look n feel sticky i mean the mixture lah...angkat n letakkan dlm loyang korang...tapwear pn blh...tekan2 skt, klu x mampat adunan td..x jadik ler batik nyer...
8- sesudah itu msk dlm peti es...ooppss nk mdh potong potong la sblm die keras sgt...n serve chill...bru best!!!...

Wednesday, September 7, 2011

Habeh brg sekeping dua...

Tadi I pi servis keta I tu...pokai jap...takpa demi mobil ku yg t'centa...tp t'gugat gak iman tgk Mazda yg sngaja mnayangkn dirinya di situ...woottt....OMG...Mazda 3 hatchback...cekidauttt...
uuuuu....bilekah...I'm in love..